aa

In dit testforum kan je uit proberen of je het begrijpt hoe alles werkt. Plaats hier geen berichten waarop je een antwoord verwacht.
Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 14722
Lid geworden op: di okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contacteer:

aa

Bericht door Willy » zo aug 11, 2019 11:20 am

Code: Selecteer alles

Personen die een infectie met het parvovirus B19 doorgemaakt hebben en hierdoor in het bezit zijn van parvovirus B19 IgG-antistoffen zijn levenslang beschermd tegen reïnfectie.

https://lci.rivm.nl/richtlijnen/parvovirus-b19-infectiehttps://lci.rivm.nl/richtlijnen/parvovirus-b19-infectie

Diagnostiek bij infectie met Parvovirus B19 Na infectie met parvovirus B19 treedt een klassieke IgM- en IgG-respons op, die met ELISAs aangetoond kan worden. Bij verdenking op chronische parvovirusinfectie en bij immuungesupprimeerden is parvovirus serologie minder of niet betrouwbaar en moet PCR op parvovirus-DNA overwogen worden.

https://www.sanquin.org/binaries/content/assets/nl/producten-en-diensten/diagnostische-diensten/diagnostiek/vademecum-2014.pdf

Na infectie zijn er wel een aantal maanden antistoffen (IgM-antistoffen) in het lichaam aanwezig. Kort na de IgM-antistoffen verschijnen er andere antistoffen (IgG-antistoffen), die levenslang aantoonbaar zijn

https://www.ziektevanpfeiffer.nl/

Immunoglobuline M of kortweg IgM is een type antilichaam dat wordt geproduceerd door B-cellen. Het is verreweg het grootste en zwaarste type antilichaam in de menselijke circulatie. Het is meestal het eerste antilichaam dat men in het bloed ziet verschijnen als respons op een antigeen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Immunoglobuline_M

Immunoglobuline G (IgG) is een immunoglobuline dat wordt aangemaakt bij grotere hoeveelheden of bij een herhaald contact met het antigeen. Het IgG-molecuul kan beschouwd worden als een typische antistof. 


Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Plaats reactie