Gebruik Amiodaron

Plaats hier de resultaten die je met de hart en vaatziekten behandeling boekt. Uw resultaten zijn belangrijker dan mijn artikelen.
Plaats reactie
Gijs vd Berg
Nieuw in dit forum
Berichten: 5
Lid geworden op: vr aug 05, 2005 9:52 pm
Locatie: Gennep (L)

Gebruik Amiodaron

Bericht door Gijs vd Berg » zo sep 25, 2005 10:12 am

Na 2 jaar gebruik van Amiodaron bleek er een afwijking in de schildklierfunctie te zijn. Via de huisarts ben ik daar achter gekomen, waarna ik direct van cardioloog ben gewisseld. Aangezien hij aangaf dat alles prima in orde was. (Ik moest overigens wel stoppen met de Amiodaron) Hiervoor in de plaats kreeg ik Selokeen. Na 14 dagen voelde ik mij hondsberoerd en conditioneel ging ik steeds verder achteruit.

Op het moment is alles weer een beetje ok. Ben vorige week bij een andere cardioloog in een ander ziekenhuis geweest.
Het bleek dat buiten mijn ritmestoornissen ook mijn hartslag veel te hoog was (> 120 rp/m)
Voorlopig lanoxin gekregen om de pompkracht van het hart te verbeteren en de frequentie te verlagen (is inmiddels < 80 rp/m) Ik voel me nu ook een stuk beter.
Verder is een echo gemaakt, heb een bloedonderzoek gehad en krijg volgende week een 24 uurs onderzoek met een holter.
Als blijkt dat de amiodaron die ik de afgelopen 2 jaar geslikt heb, afwijkingen aan mijn schildklier heeft veroorzaakt wordt allereerst dat behandeld, omdat dit ook ritmestoornissen kan veroorzaken.
De week daarna krijg ik de uitslagen daarvan van haar en wordt er overlegd over de verdere behandeling. Wat me wel duidelijk is geworden tijdens het gesprek vorige week dat zij geen voorstander is van het voorschrijven van een bult medicijnen. Liefs zo weinig mogelijk en hoe dat zij tegenover supplementen staat weet ik nog niet, maar over 14 dagen komt dat zeker ter sprake.
Na 2 hartinfarcten heb ik vrijwel continue last van hartritmestoornissen waardoor mijn conditie behoorlijk teruguitgegaan is. Door het gebruik van amiodaron(200mg) en sotalol (80 mg) blijft mijn hartslag beneden de 100. Na een cardioversie ben ik 1,5 jaar klachtenvrij geweest. Nu zit ik weer op hetzelfde niveau als voor de cardioversie

Gebruikersavatar
Marion
Verslaafd aan het forum
Berichten: 1164
Lid geworden op: za jul 24, 2004 12:49 am
Locatie: Maarn
Contacteer:

Bericht door Marion » vr apr 21, 2006 1:44 am

Hoi Gijs,

Deze berichtgeving wilde ik toevoegen aan jouw ervaring met de amiodaron.
Het blijkt maar weer dat je niet blindelings kunt vertrouwen op de medicijnmakers en medicijnvoorschrijvers :evil: :evil:

DJ ^Merck verliest belangrijke rechtszaak over Vioxx

6-4-2006 11:45

AMSTERDAM (Dow Jones)--Een jury in de Amerikaanse staat New Jersey heeft geoordeeld dat farmaceutisch concern Merck & Co. consumenten onvoldoende heeft gewaarschuwd voor de risico's van het geneesmiddel Vioxx. De jury stelt Merck verantwoordelijk voor de hartaanval van een van de twee eisers in de zaak, en verplicht het concern tot betaling van een vergoeding van $4,5 miljoen aan de man en zijn vrouw, ter compensatie van geleden schade.

De jury is verder van oordeel dat Merck in beide zaken consumentenfraude heeft gepleegd, door aan artsen een verkeerde voorstelling van zaken te geven over de risico's van het middel voor hart en bloedvaten. Daarnaast vond de jury dat Merck opzettelijk essentiële informatie heeft achtergehouden bij het op de markt brengen van het geneesmiddel.

Vandaag begint een tweede fase van het proces, waarin de jury zal beslissen in hoeverre Merck een extra strafschadevergoeding moet betalen aan de eiser, wiens hartaanval volgens de jury werd veroorzaakt door Vioxx. Om de strafvergoedingszaak te winnen, moet de eisende partij bewijzen dat Merck de medische toezichthouder Food and Drug Administration (FDA) opzettelijk heeft misleid.

Het oordeel kan ver strekkende implicaties hebben, doordat het twee belangrijke principes vaststelt: dat het gebruik van Vioxx gedurende langere tijd, waarvan Merck zelf erkent dat het de risico's op een hartaanval verhoogt, een sterke basis voor een rechtszaak biedt; en dat eisers met een hoog risico op hart- en vaatziekten Merck met succes verantwoordelijk kunnen stellen voor hun hartaanval.

Hoewel het oordeel van de jury verdeeld was over de twee eisers, was het eensluidend over de handelwijze van Merck. Dat is een teken dat het bedrijf moeite heeft om jury's te overreden om geen aandacht te schenken aan bewijsmateriaal, waaronder stapels interne documenten, waaruit blijkt dat leidinggevenden van Merck zich zorgen maakten over de veiligheid van het succesvolle geneesmiddel, voordat zij het najaar 2004 van de markt haalden.

"Dit is vernietigend voor Merck", zei Christopher Seeger, de belangrijkste aanklager in een massa-rechtszaak tegen Merck, namens zorgverzekeraars die voor het geneesmiddel hebben betaald.

De advocaat van McDarby noemde de uitspraak een overwinning voor de "100.000 mensen die Vioxx hebben genomen en een hartaanval hebben gehad."

Het middel, gebruikt tegen osteoarthritis, acute pijn en menstruatiekramp, was een van de meest wijdverspreide geneesmiddelen die ooit van de markt zijn gehaald. In het jaar voordat het middel werd teruggetrokken, haalde Merck een omzet van $2,5 miljard uit de verkoop van Vioxx.

Volgens niet officieel bevestigde schattingen van experts van de FDA, zijn er wereldwijd 150.000 tot 200.000 mensen overleden door het gebruik van Vioxx.

- Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires


Laten wij maar zoveel mogelijk proberen ons gezonde verstand te gebruiken en te luisteren naar wat ons lichaam ons te vertellen heeft :wink:

Groetjes, Marion.

Plaats reactie