Resultaten na een half jaar

Plaats hier de resultaten die je met de hart en vaatziekten behandeling boekt. Uw resultaten zijn belangrijker dan mijn artikelen.
Paulusje
Bekende op het forum
Berichten: 13
Lid geworden op: wo apr 10, 2019 5:54 pm

Resultaten na een half jaar

Bericht door Paulusje » wo jul 31, 2019 9:47 pm

Ik ben een jongeman van 50 jaar😉
Vanaf september 2018 voelde ik me na een stevige bronchitis moe en futloos, ook bleven holtes in mijn hoofd gevoelig. Bloeddruk was plotseling stijgende. Daar ik last heb van erfelijke hoge cholesterol stond ik onder controle bij een internist. Na advies van afvallen (ik woog 98) bleef mijn bloeddruk hoog. Daar er drie jaar eerder een linker bundeltakblok bij mij was geconstateerd (dit zou geen kwaad kunnen) en verstopte kransslagaders in de familie voorkomt ben ik (ook na eigen aanhouden) doorgestuurd naar de cardioloog. Daar werd in begin februari o.a een echo gemaakt. Bij de echo bleek dat mijn EJF nog maar 26 was, dit was schrikken. Arts stond voor een raadsel daar ik geen klassieke symptomen zoals vocht vasthouden en kortademig kende.. Ik werd meteen ingesteld op een betablokker) Perindopril (2 mg startdosering) Eind februari 2019 een catheterisatie, hieruit bleek dat mijn vaten brandschoon waren. Conclusie was een gedilateerde cardiomyopathie. Perindopril werd stapsgewijs verhoogd naar 1x dgs 4 mg en later naar 8 mg per dag daarlangs 2 x dgs Carvedilol  2x dgs 6 25mg. Oorzaak van Cardiomyopathie onbekend, was het een een virus? Bijgekomen (in hoeverre dit mogelijk is) van de schrik ben ik mezelf gaan verdiepen in dit thema. Heel internet afgestruind. Ik kwam al heel snel uit bij dit forum, bij het Kisel 10 onderzoek en bij Dr Stephan Sinatra (cardioloog) en kocht ook meteen zijn boek;
The Sinatra Solution: Metabolic Cardiology. Zelf gestart door alle info met L Carnitine, Magnesium, D Ribose, Q 10, Taurine en later heb ik daar Vit D3, Selenium, Vitamine C, Vitamine K2, Omega 3, Vitamine E en Vitamine B 50 Complex, ook mede door inspiratie van dr Lenkei. De grootste inspiratie bron voor mij is Willy, hij helpt mij enorm, ook op psychisch vlak. 

Leefstijl ook aangepast, voorheen dronk ik graag wat biertjes in het weekend, nu beperk ik dit enorm, ik drink amper tot niets meer. Voel me hier heel goed door.

Miijn bloed is nagekeken op evt auto immuun achtige verschijnselen, dit was niet aan de orde. Bij echo meting eind maart  bleek mijn EJF 42 zijn. De linker hartkamer was beduidend kleiner geworden. Verbazing dat dit zo snel ging, ook geen symptomen aanwezig. Volgens arts zou dit komen puur door de medicatie, supplementen had hij geen bezwaar tegen maar hij wist hier te weinig van.

In mei 2019 een MRI gehad. Uitslag; EJF (ejectie fractie hart) 55. Hartkamer heeft helemaal oude gezonde vorm weer terug. Wel nog a symmetrie tussen beide hartkamers aanwezig, hier zou ik in principe 100 mee kunnen worden.
Ik was enorm blij met de uitslag. Cardioloog gaf aan dit nog maar heel weinig te hebben gezien, volgens hem kwam dit allen maar door de medicatie.  Later heeft hij mijn resultaten nog besproken binnen zijn team, iedereen stond versteld en waren erg tevreden. In Januari 2020 nieuw consult.

Ivm met duizelingen Perindopril afgebouwd naar 4 mg per dag. Met resultaat.

Na de laatste uitslag is het geestelijk minder met mij gegaan, heb erg veel angsten gekend. Het lijkt erop dat ik de eerste maanden in een overlevingsstand heb gestaan, nu lijkt alles te bezinken. Het is een rollercoaster aan emoties. Ik heb tenslotte ook nog 2 kleine kinderen. Ik ben gewoon door blijven werken maar ik heb gelukkig de luxe dat ik zelf mijn tijd in kan delen. Verder heb ik erg veel steun van een goede vriendin.
Je loopt ook tegen een hoop onbegrip aan... "JE ZIET ER GOED UIT"  mensen weten niet wat je doormaakt, dit is overigens geen verwijt. Verstopte bloedvaten en een hartinfarct is immers beter te begrijpen😉

Ik ben er nog niet maar ik ben op de goede weg.

Aan Willy heb ik enorm veel steun, naast dat hij ervaringsdeskundige is weet hij waar hij het over heeft en weet je te stimuleren.

Verder wil ik er er op wijzen dat er genoeg artikelen door vooraanstaande personen binnen de medische wetenschap zijn gepubliceerd die de de succesverhalen van supplementen in combinatie met de reguliere geneeskunde (reguliere medicatie) onderbouwen.

Plaats reactie