Boezemfibrilleren en hartfalen

Je kan je via dit forum aan de anderen voorstellen en discusieren over hart en vaatziekten.
Plaats reactie
Pieterpad
Bekende op het forum
Berichten: 28
Lid geworden op: wo aug 14, 2019 5:22 pm

Boezemfibrilleren en hartfalen

Bericht door Pieterpad » di sep 24, 2019 6:07 pm

Ik ben geboren met een vernauwde aorta in 1939.

Werd hieraan geholpen in 1956, in "het stenen tijdperk van de thorax chirurgie", zoals mijn latere cardioloog het noemde.

Wat ik er aan over had gehouden was een "lomp hart". Hij voorspelde toen 2 dingen: je moet als je in de 50 bent naar je aortaklep laten kijken, en: met een lomp hart kun je later problemen krijgen.

In 1995 is mijn aortaklep vervangen door een prothese (kunstklep). Hierna kreeg ik medicijnen voor mijn cholesterol en voor mijn bloeddruk. Ik herinner mij: candesartan, amlodipine, verapamil, hydrochloortiazide, metoprolol en perindopril voor de bloeddruk en crestor en simvastatine voor mijn cholesterol.

In 2010 kreeg ik veel last van de statines (spierpijn over mijn hele lichaam, hoesten en kortademigheid. Mijn pompfunctie was ook gedaald tot onder de 40%. In overleg met de cardioloog onmiddellijk gestopt. Mijn bloeddruk pillen (candesartan en amlodipine) werden aangevuld met metoprolol.

Kort daarna werd boezemfibrilleren geconstateerd, naast het genoemde hartfalen. Metoprolol bleek een averechtse uitwerking te hebben op mijn hartritme. In 2013 gestopt met metoprolol en een 2 dradige pacemaker geplaatst. Daarmee is mijn hartslag op 70 afgesteld.

Er zijn daarna diverse medicijnen uitgeprobeerd om mijn hart rustiger te krijgen. Het beste resultaat kreeg ik uiteindelijk met: lanoxin, losartan en furosemide. (Bij de kunstklep voor de aorta altijd marcoumar / fenprocoumon gebruikt). Vorig jaar gestopt met lanoxin. Mijn pompfunctie is blijven dalen van 30% in 2017 naar 20% nu. Het merkwaardige is dat ik mij op dit moment redelijk goed voel: pols 70, bloeddruk 135 / 75, rustige ademhaling in rust, functioneer redelijk normaal (leeftijd in aanmerking genomen). Maar de metertjes van de cardioloog geven toch een alarmfase aan.

Ben nu in gesprek met de cardioloog over mijn vervolg traject. Hij denkt aan een CRT-scan; en ik ben met Pillie Willie dit traject gestart om te kijken wat supplementen voor mij kunnen betekenen.
Pieterpad

Willy
Verslaafd aan het forum
Berichten: 14722
Lid geworden op: di okt 09, 2001 3:00 am
Locatie: Exloo
Contacteer:

Re: Boezemfibrilleren en hartfalen

Bericht door Willy » wo sep 25, 2019 10:37 am

Hallo Pieterpad, een duidelijk verhaal dank je wel

Kopieer het naar dit forum viewforum.php?f=30

Open daar dus een nieuw onderwerp

Dan kan ik daar mijn verslag aanhangen

De cardio vond supplement gebruik goed had je versteld dacht ik

We gaan dus verder op het behandelingsforum niet hier meer
Met vriendelijke groeten,

Willy Witsel

Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina

Plaats reactie