Cholesterol waarden
Cholesterol waarden
Hallo Corrij,
Mijn man heeft zijn cholesterol laten meten.(en ik ook)
Die was 5.2 is goed toch?
Maar zijn LDL was 3,5 hoe krijg ik die naar beneden?Of is dit niet te hoog?
Die van mij was 3.0 Zijn HDL WAS 1,2 hoe krijg ik die omhoog?
We slikken een goede multi,visolie,vitamine C poeder,magnesium.
We roken niet.We denken heel erg om de verkeerde vetten.
Wat moet je dan nog meer?
Ik bedoel dan zou ons LDL toch lager moeten zijn dan 3?
De tryglyceriden waren wel heel goed die van mijn man 1.23
En die van mij 1.39
Hoor graag van je.Alle tips welkom.
Ik drink nu ook twee glazen soya is dat goed?
Groetjes van Roosje
Mijn man heeft zijn cholesterol laten meten.(en ik ook)
Die was 5.2 is goed toch?
Maar zijn LDL was 3,5 hoe krijg ik die naar beneden?Of is dit niet te hoog?
Die van mij was 3.0 Zijn HDL WAS 1,2 hoe krijg ik die omhoog?
We slikken een goede multi,visolie,vitamine C poeder,magnesium.
We roken niet.We denken heel erg om de verkeerde vetten.
Wat moet je dan nog meer?
Ik bedoel dan zou ons LDL toch lager moeten zijn dan 3?
De tryglyceriden waren wel heel goed die van mijn man 1.23
En die van mij 1.39
Hoor graag van je.Alle tips welkom.
Ik drink nu ook twee glazen soya is dat goed?
Groetjes van Roosje
-
- Verslaafd aan het forum
- Berichten: 3948
- Lid geworden op: do mei 19, 2005 10:46 pm
- Contacteer:
Hoi Roosje,
De referentiewaarde voor cholesterol is < 5.
LDL moet lager zijn dan 3.
HDL moet hoger zijn dan 0,9
Er zijn nog wel wat supplementen die jullie kunnen nemen, maar ik mag op dit forum geen supplementenadvies geven.Je kunt me een e-mail sturen(onderaan dit bericht)
Ken je dit artikel al?
http://www.pilliewillie.nl/main/artikel ... ht.3g.html
hartelijke groet,
Corrij
De referentiewaarde voor cholesterol is < 5.
LDL moet lager zijn dan 3.
HDL moet hoger zijn dan 0,9
Er zijn nog wel wat supplementen die jullie kunnen nemen, maar ik mag op dit forum geen supplementenadvies geven.Je kunt me een e-mail sturen(onderaan dit bericht)
Ken je dit artikel al?
http://www.pilliewillie.nl/main/artikel ... ht.3g.html
hartelijke groet,
Corrij
Those who do not have enough time for good health,
will not have good health for enough time.
will not have good health for enough time.
RE
Hallo Corrij,
Het LDL was iets te hoog.
Voor mijn man 3.5 en voor mij 3.
Maar het HDl was van mijn man 1.2
En van mij 1.61
De tryglyceriden was bij mijn man 1.23(is toch heel goed?)
En mij bij 1.39
Dus dit valt toch mee?
Graag je antwoord.Alvast bedankt
Groetjes van Roosje
Het LDL was iets te hoog.
Voor mijn man 3.5 en voor mij 3.
Maar het HDl was van mijn man 1.2
En van mij 1.61
De tryglyceriden was bij mijn man 1.23(is toch heel goed?)
En mij bij 1.39
Dus dit valt toch mee?
Graag je antwoord.Alvast bedankt

Groetjes van Roosje
Voor Willie en Corrij
Hallo Willie,
Nee ik heb niet de waarschuwing zien staan over soya.
Naar mijn idee is Soya heel gezond,mits je niet te veel neemt.
Het verlaagd het chlolesteol.Op het eiland Okiwa waar mensen heel oud worden,nemen ze ontzettend veel soya.Daar komen al die welvaartziekten bijna niet voor.
Groetjes van Roosje
Nee ik heb niet de waarschuwing zien staan over soya.
Naar mijn idee is Soya heel gezond,mits je niet te veel neemt.
Het verlaagd het chlolesteol.Op het eiland Okiwa waar mensen heel oud worden,nemen ze ontzettend veel soya.Daar komen al die welvaartziekten bijna niet voor.
Groetjes van Roosje

-
- Verslaafd aan het forum
- Berichten: 3948
- Lid geworden op: do mei 19, 2005 10:46 pm
- Contacteer:
Hoi Roosje,
Het triglyceriden gehalte is inderdaad keurig hoor
Ik las gisteren een leuk en voor jullie wellicht een interessant stukje,
Gunstig effect cacaopoeder op cholesterol
0 - Uit een Japans onderzoek is gebleken dat consumptie van cacaopoeder de concentratie van het gunstige HDL-cholesterol in het bloed verhoogt en de oxidatiegevoeligheid van het slechte LDL-cholesterol verlaagt. Dit laatste is gunstig omdat de schadelijkheid van LDL-cholesterol met betrekking tot hart- en vaatziekten voornamelijk wordt bepaald door de mate waarin het LDL geoxideerd is.
Aan de gerandomiseerde en gecontroleerde studie namen 25 personen deel met een normale tot mild verhoogde cholesterolwaarde in het bloed. Ze werden willekeurig verdeeld in 2 groepen. De eerste controlegroep kreeg gedurende 12 weken een drank met 12 gram suiker. De tweede groep kreeg in dezelfde periode een drank met 12 gram suiker en 26 gram cacaopoeder. Analyse van het bloed aan het begin en het einde van de onderzoeksperiode maakte duidelijk dat in de cacaopoedergroep de LDL-oxidatie significant was verlaagd en het HDL-cholesterol significant was verhoogd vergeleken met de controlegroep. Een hogere concentratie van het HDL-cholesterol hield verband met een lagere concentratie geoxideerd LDL.
Daarnaast bleek uit bepaling van de concentratie dityrosine dat de oxidatieve stress in de cacaopoedergroep gedurende de onderzoeksperiode was gedaald met 24% vergeleken met slechts 1% daling in de controlegroep.
De onderzoekers concluderen dat een verhoogde concentratie HDL-cholesterol mogelijk een remmende invloed heeft op de oxidatie van LDL en dat bepaalde polyfenolen verkregen uit cacaopoeder kunnen helpen het HDL-cholesterol in het bloed te verhogen.
Baba S, Osakabe N, Kato Y, Natsume M, Yasuda A, Kido T, Fukuda K, Muto Y, Kondo K. Continuous intake of polyphenolic compounds containing cocoa powder reduces LDL oxidative susceptibility and has beneficial effects on plasma HDL-cholesterol concentrations in humans. Am J Clin Nutr 2007; 85(3):709-17
Wat de soja betreft, natuurlijk heeft dit gunstige kwaliteiten maar wees er voorzichtig mee, want soja heeft ook een andere kant
De andere kant van soja
2001 - Soja helpt hartziekten voorkomen, maar verhoogt de kans op nierstenen. Wie vatbaar is voor nierstenen van het oxalaattype doet er goed aan minder sojaproducten te eten. De boosdoener is het oxaalzuur. Dit kan niet door het lichaam verwerkt worden en wordt door de nieren uitgescheiden. Nierstenen ontstaan als het oxaalzuur in de nieren bindt met calcium. In 1996 werd ruim een miljoen mensen in de Verenigde Staten geplaagd door nierstenen, in formaat variërend van graankorrel tot golfbal. Volgens het gezondheidsinstituut wordt 10% van de bevolking ooit geconfronteerd met de pijnlijke aandoening die in sommige families meer voorkomt dan in andere. De Amerikaanse onderzoekster Linda Massey onderzocht bijna een dozijn soorten sojabonen en dertien sojaproducten zoals tofu, sojakaas en sojadrankjes. Daarin vond men hoeveelheden oxaalzuur die soms vijftig maal hoger liggen dan de 10mg per portie die geadviseerd wordt voor mensen met aanleg voor nierstenen. In een bewerkte soort sojaeiwit vond men 638 mg oxaalzuur in één portie van 85 gram. Oxaalzuur vind men ook in groenten als rabarber en spinazie, maar deze worden niet speciaal voor de gezondheid genuttigd. De meeste sojabonen en -producten worden wel bewust daarvoor gekozen. Sojameel wordt echter ook onzichtbaar verwerkt in allerlei producten, zoals hamburgers en ijs. Soja heeft nog meer kanten. De Amerikaanse Food and Drug Administration ontwikkelde een speciaal label voor voedsel met minstens 6.25 gram sojaeiwit per portie dat pretendeert hartziekten te helpen voorkomen. Verder onderzoek is nodig om sojabonen met minder oxaalzuur te vinden, of bewerkingsmethoden te ontwikkelen om de schadelijke stof te verwijderen.
Massey LK, Palmer RG, Horner HT. Oxalate content of soybean seeds (Glycine max: Leguminosae), soyfoods, and other edible legumes. J Agric Food Chem. 2001; 49(9):4262-6.
groetjes,
Corrij
Het triglyceriden gehalte is inderdaad keurig hoor

Ik las gisteren een leuk en voor jullie wellicht een interessant stukje,
Gunstig effect cacaopoeder op cholesterol
0 - Uit een Japans onderzoek is gebleken dat consumptie van cacaopoeder de concentratie van het gunstige HDL-cholesterol in het bloed verhoogt en de oxidatiegevoeligheid van het slechte LDL-cholesterol verlaagt. Dit laatste is gunstig omdat de schadelijkheid van LDL-cholesterol met betrekking tot hart- en vaatziekten voornamelijk wordt bepaald door de mate waarin het LDL geoxideerd is.
Aan de gerandomiseerde en gecontroleerde studie namen 25 personen deel met een normale tot mild verhoogde cholesterolwaarde in het bloed. Ze werden willekeurig verdeeld in 2 groepen. De eerste controlegroep kreeg gedurende 12 weken een drank met 12 gram suiker. De tweede groep kreeg in dezelfde periode een drank met 12 gram suiker en 26 gram cacaopoeder. Analyse van het bloed aan het begin en het einde van de onderzoeksperiode maakte duidelijk dat in de cacaopoedergroep de LDL-oxidatie significant was verlaagd en het HDL-cholesterol significant was verhoogd vergeleken met de controlegroep. Een hogere concentratie van het HDL-cholesterol hield verband met een lagere concentratie geoxideerd LDL.
Daarnaast bleek uit bepaling van de concentratie dityrosine dat de oxidatieve stress in de cacaopoedergroep gedurende de onderzoeksperiode was gedaald met 24% vergeleken met slechts 1% daling in de controlegroep.
De onderzoekers concluderen dat een verhoogde concentratie HDL-cholesterol mogelijk een remmende invloed heeft op de oxidatie van LDL en dat bepaalde polyfenolen verkregen uit cacaopoeder kunnen helpen het HDL-cholesterol in het bloed te verhogen.

Baba S, Osakabe N, Kato Y, Natsume M, Yasuda A, Kido T, Fukuda K, Muto Y, Kondo K. Continuous intake of polyphenolic compounds containing cocoa powder reduces LDL oxidative susceptibility and has beneficial effects on plasma HDL-cholesterol concentrations in humans. Am J Clin Nutr 2007; 85(3):709-17
Wat de soja betreft, natuurlijk heeft dit gunstige kwaliteiten maar wees er voorzichtig mee, want soja heeft ook een andere kant
De andere kant van soja
2001 - Soja helpt hartziekten voorkomen, maar verhoogt de kans op nierstenen. Wie vatbaar is voor nierstenen van het oxalaattype doet er goed aan minder sojaproducten te eten. De boosdoener is het oxaalzuur. Dit kan niet door het lichaam verwerkt worden en wordt door de nieren uitgescheiden. Nierstenen ontstaan als het oxaalzuur in de nieren bindt met calcium. In 1996 werd ruim een miljoen mensen in de Verenigde Staten geplaagd door nierstenen, in formaat variërend van graankorrel tot golfbal. Volgens het gezondheidsinstituut wordt 10% van de bevolking ooit geconfronteerd met de pijnlijke aandoening die in sommige families meer voorkomt dan in andere. De Amerikaanse onderzoekster Linda Massey onderzocht bijna een dozijn soorten sojabonen en dertien sojaproducten zoals tofu, sojakaas en sojadrankjes. Daarin vond men hoeveelheden oxaalzuur die soms vijftig maal hoger liggen dan de 10mg per portie die geadviseerd wordt voor mensen met aanleg voor nierstenen. In een bewerkte soort sojaeiwit vond men 638 mg oxaalzuur in één portie van 85 gram. Oxaalzuur vind men ook in groenten als rabarber en spinazie, maar deze worden niet speciaal voor de gezondheid genuttigd. De meeste sojabonen en -producten worden wel bewust daarvoor gekozen. Sojameel wordt echter ook onzichtbaar verwerkt in allerlei producten, zoals hamburgers en ijs. Soja heeft nog meer kanten. De Amerikaanse Food and Drug Administration ontwikkelde een speciaal label voor voedsel met minstens 6.25 gram sojaeiwit per portie dat pretendeert hartziekten te helpen voorkomen. Verder onderzoek is nodig om sojabonen met minder oxaalzuur te vinden, of bewerkingsmethoden te ontwikkelen om de schadelijke stof te verwijderen.
Massey LK, Palmer RG, Horner HT. Oxalate content of soybean seeds (Glycine max: Leguminosae), soyfoods, and other edible legumes. J Agric Food Chem. 2001; 49(9):4262-6.
groetjes,
Corrij
Those who do not have enough time for good health,
will not have good health for enough time.
will not have good health for enough time.
RE
Ben ik weer even.
Ons LDL WAS DUS IETS TE HOOG.DIE VAN MIJ 3 EN VAN MIJN MAN 3,5
iS DIT ERG?HET MOET ONDER DE DRIE ZIJN.MAAR ERGENS ANDERS LAS IK ONDER DE 4?
ALS IK DRIE GLAZEN SOYAMELK PER DAG DRINK IS DAT VERANTOWOORD?hET IS BIOLOGISCH.
EN WEET JIJ NOG IETS OM HET LDL NAAR BENEDEN TE KRIJGEN?
ZOJA DAN KAN IK JE ALTIJD EEN MAIL STUREN.wACHT EERST JE ANTWOORD EVEN AF.SORYY EEN HEEL VERHAAL HE?
MAAR HEEL ERG BEDANKT VOOR ALLE MOEITE.
Ons LDL WAS DUS IETS TE HOOG.DIE VAN MIJ 3 EN VAN MIJN MAN 3,5
iS DIT ERG?HET MOET ONDER DE DRIE ZIJN.MAAR ERGENS ANDERS LAS IK ONDER DE 4?
ALS IK DRIE GLAZEN SOYAMELK PER DAG DRINK IS DAT VERANTOWOORD?hET IS BIOLOGISCH.
EN WEET JIJ NOG IETS OM HET LDL NAAR BENEDEN TE KRIJGEN?
ZOJA DAN KAN IK JE ALTIJD EEN MAIL STUREN.wACHT EERST JE ANTWOORD EVEN AF.SORYY EEN HEEL VERHAAL HE?

MAAR HEEL ERG BEDANKT VOOR ALLE MOEITE.
-
- Verslaafd aan het forum
- Berichten: 3948
- Lid geworden op: do mei 19, 2005 10:46 pm
- Contacteer:
Hoi Roosje,
Nee joh, het forum is nooit gesloten, maar dat wilt niet zeggen dat therapeuten nooit iets anders te doen hebben hoor
Vandaag is mijn jongste jarig en ik heb de hele dag al in de keuken gestaan, dacht ik kijk nog even op het forum voor de visite binnen valt, en zag jouw berichtje staan
Orthomoleculair gezien hebben we het LDL liever onder de drie, en regulier ligt dat onder de vier.
Ik vind drie glazen soja per dag teveel, ik zou het op een glas houden.
En als je mij een mailtje stuur kan ik je wel een supplement door geven wat je nog zou kunnen toe voegen.
hartelijke groet,
Corrij
Nee joh, het forum is nooit gesloten, maar dat wilt niet zeggen dat therapeuten nooit iets anders te doen hebben hoor

Vandaag is mijn jongste jarig en ik heb de hele dag al in de keuken gestaan, dacht ik kijk nog even op het forum voor de visite binnen valt, en zag jouw berichtje staan

Orthomoleculair gezien hebben we het LDL liever onder de drie, en regulier ligt dat onder de vier.
Ik vind drie glazen soja per dag teveel, ik zou het op een glas houden.
En als je mij een mailtje stuur kan ik je wel een supplement door geven wat je nog zou kunnen toe voegen.
hartelijke groet,
Corrij
Those who do not have enough time for good health,
will not have good health for enough time.
will not have good health for enough time.
-
- Verslaafd aan het forum
- Berichten: 14897
- Lid geworden op: di okt 09, 2001 3:00 am
- Locatie: Exloo
- Contacteer:
Re: Voor Willie en Corrij
je maakt een GROTE fout roosje, die bevolking eet al duizenden jaren gefermenteerde soja. ook de chinezen eten gefermenteerde soja, want HEEL Asie weet dat soja gewoon niet eetbaar is maar ALLEEN in gefermenterrde vorm.ROOSJE45 schreef:Hallo Willie,
Nee ik heb niet de waarschuwing zien staan over soya.
Naar mijn idee is Soya heel gezond,mits je niet te veel neemt.
Het verlaagd het chlolesteol.Op het eiland Okiwa waar mensen heel oud worden,nemen ze ontzettend veel soya.Daar komen al die welvaartziekten bijna niet voor.
Groetjes van Roosje
De commercie in Nederland vertelt je dus een fabel
Met vriendelijke groeten,
Willy Witsel
Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina
Willy Witsel
Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina
-
- Verslaafd aan het forum
- Berichten: 3948
- Lid geworden op: do mei 19, 2005 10:46 pm
- Contacteer:
-
- Verslaafd aan het forum
- Berichten: 14897
- Lid geworden op: di okt 09, 2001 3:00 am
- Locatie: Exloo
- Contacteer:
zeker dat is te veel.ROOSJE45 schreef:Hallo Willie,
BEDANKT VOOR JE INFORMATIE.WIST IK NIET HOOR.
MAAR IS HET SLECHT ALS IK 1 GLAS SOYAMELK PER DAG DRINK?
GROETEN.ROOSJE
zet je toetsenbord niet in hoofdletters
hoofdletters worden op het internet gezien als schreeuwen
Met vriendelijke groeten,
Willy Witsel
Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina
Willy Witsel
Ben je blij met ons gratis advies doe dan
een tweet of een like bovenin deze forumpagina