Resultaten Rob

Plaats hier de resultaten die je met de hart en vaatziekten behandeling boekt. Uw resultaten zijn belangrijker dan mijn artikelen.
Corrij (therapeut)
Verslaafd aan het forum
Berichten: 3948
Lid geworden op: do mei 19, 2005 10:46 pm
Contacteer:

Resultaten Rob

Bericht door Corrij (therapeut) » vr nov 16, 2007 5:33 pm

Hallo Corrij,
Ik heb je verzoek om de resultaten in het behandelingsforum te plaatsen gelezen. In okt. 2004 ben ik met het protocol begonnen.
Zoals je weet schaar ik mijzelf in de categorie ‘bijzondere gevallen’ en ervaar ik de behandelingsresultaten positief . Het bijzondere van mijn geval is dat mijn gedilateerde CMP is ontstaan t.g.v. het jaren lang leven met een lekke mitralisklep.
Wanneer ik bedenk dat een cardioloog mij in 2003 nog 5 jaar gaf en ik nu het gevoel heb dat ik het langer uit ga houden zegt dit volgens mij iets.
Wel heb ik van 2002-2005 elk jaar in het ziekenhuis gelegen met hartklachten maar dat is sinds 2 jaar gelukkig niet meer voorgekomen.
Sinds de overgang in 2007 van Amiodaron op Selokeen (betablokker) heb ik nu veel minder ritmestoringen en is mijn loopvermogen vooruitgegaan.
De Selokeen (metoprololtartraat) is nu 1x200 mg per dag(slow burn) en geeft een spiegel in mijn bloed waardoor ik me geen zorgen meer hoef te maken of ik mijn pilletje wel op tijd heb ingenomen. Rustig idee! Trouwens, ik begrijp niet dat betablokkers geen alternatief voor Marion zijn, ik lees er niets over in haar verhaal.
Ik vermoed dat mijn conditie nu veel beter zou zijn geweest wanneer ik nooit aan de Amiodaron was begonnen, maar ja dat is achteraf.
Ik wil het protocol nog een poos volhouden om te ervaren of er nog verbetering in zit nu mijn toestand is gestabiliseerd. De cardioloog zei in ieder geval dat ik weinig medicijnen gebruik voor iemand met een hart zoals ik en dat vind ik ook wel positief.
Waar ik naar streef is gewoon een uurtje rustig kunnen wandelen zonder het gevoel te hebben dat ik een marathon heb gelopen.
Ik ben medio oktober naar mijn zoon in BRNO geweest. De afgelopen 3 jaar heb ik dat niet gedurfd wegens de angst dat mijn ICD af zou gaan en ik had geen zin om daar in een ziekenhuis te liggen. Ik ben blij dat ik deze stap nu heb genomen en ben gegaan.
Wat me wel op viel was dat ik niet kan wandelen in deze stad omdat de straten bijna allemaal stijgen of dalen. BRNO is op een berg gebouwd. Ik kwam dus adem te kort en daar had ik 6 jaar geleden geen last van ( een half jaar na mijn laatste hartoperatie).
Voor mij is dit een graadmeter of mijn hart pompkracht heeft.
Ik ben in ieder geval niet van plan om hijgend te gaan trainen om mijn conditie op te voeren want ik ben bang dat ik dan in dezelfde fase terechtkom als Marion.
Nou Corrij, dit was dan mijn response op je verzoek, ik zou nog wel eens person to person met je willen kletsen want dan kom je toch op zaken die soms moeilijk op papier zijn te zetten. Misschien in de toekomst. Groeten, Rob
Those who do not have enough time for good health,
will not have good health for enough time.

Plaats reactie