Pagina 1 van 1

Resultaat bij behandling van HOCM

Geplaatst: ma mar 20, 2006 5:06 pm
door diedverm
Hallo Corrij en Marion, hallo Willy,

Ik heb gisteren een 24-uur registratie van het hartritme beëindigd. Ze zullen mij het resultaat ervan opsturen. Omdat ik op de parking van het universitair ziekenhuis maar geen parkeerplaats kon vinden, had ik 10 minuten vertraging opgelopen. Ik was daarom zeer gehaast en rende volle vaart een helling met een paar trappen op om toch maar niet met te veel vertraging op de afspraak te zijn. Toen schoot me te binnen dat ik vroeger op die helling zowat altijd dat onaangename gevoel kreeg in mijn borst en duizelig werd als ik daar niet langzaam aan begon. Toen dacht ik: “Nu kom het, nu word ik duizelig, nu krijg ik dat onbehaaglijke gevoel!”. Maar niets van dit alles gebeurde, hoewel ik wel degelijk gestrest was wat dit gewoonlijk nog verergert. Ik voelde helemaal niets! Een maand geleden toen ik bij de cardioloog was die mijn conditie als ongelooflijk beschreef, was ik om mijn toestand te testen diezelfde helling opgerend en had dat gevoel wel gehad en was duizelig geworden. Ik ben nu plots nog een paar hellingen naar boven gerend, zonder dat ik iets voelde.
Nu wil ik niet te vlug victorie kraaien, omdat dit vroeger ook kon variëren. De ene dag is de andere niet. Maar zou het echt kunnen dat die obstructie aan de hartwand aan het verdwijnen is? Dit zou dan wel heel snel zijn, na amper 3 maanden Q10 op de juiste dosis.
Verder train ik als vroeger, dit wil zeggen 3 x 25 keer opdrukken en 3 x 10 keer een gewicht van 24 kg de lucht in, fietsen en op de crosstrainer lopen. Dus 5 minuten crosstrainer lopen, gewicht heffen, 5 minuten fietsen, opdrukken enz. Dit duurt dan een half uur. Nadien nog 15 minuten tot een half uur op de crosstrainer. Dit 5 keer per week. Ik voel me echt fit en heb thans geen symptomen meer.
Als ik de ervaringen van de anderen op dit forum lees, ben ik bijna beschaamd dat het met mij na zo’n korte tijd zo goed gaat. Ik denk echter dat mijn ervaringen ook de anderen kunnen aanmoedigen. Dus “hou er de moed maar in”!
Vriendelijke groeten van
Dirk

Geplaatst: ma mar 20, 2006 6:12 pm
door Willy
Hallo Dirk dank voor je melding ik hoop dat veel patiente dit lezen zodat zij ook de weg naar genezing kunnen vinden.