Pagina 1 van 1

37 en dan Cardiomyopatie.

Geplaatst: vr jun 17, 2011 12:24 pm
door 28martine
De uitvaart was al geregeld. Ik was al bij de transplantatie arts geweest. Maar ik was niet van plan op te geven. 23 september 2010 kreeg ik mijn crtd. Ik knapte er wel wat van op maar meedoen met de revalidatie voor hartpatienten was veel te zwaar. Eigenwijs als ik was ben ik verder gaan zoeken en in september kwam ik bij Willie terecht. Begonnen met q10, taurine en carnitene. Binnen twee weken was er al verschil merkbaar. Ik herstelde veel sneller na inspanning. In april werd ik opnieuw getest. Nog een paar weken later had ik de uitslag. Pompkracht van 24%naar 48%, mijn hart de helft kleinder en mijn klep lekt niet meer. Volgens de cardioloog is het alleen de crtd maar zo veel resultaat hadden ze maar zelden. Hij heeft toch maar opgeschreven wat ik gebruikte. Nadat ik twee maanden gestopt was met de suplementen was het duidelijk merkbaar. Ik stop niet meer volle kracht vooruit.

Re: 37 en dan Cardiomyopatie.

Geplaatst: za jun 25, 2011 9:42 pm
door Willy
28martine schreef:Nadat ik twee maanden gestopt was met de suplementen was het duidelijk merkbaar. Ik stop niet meer volle kracht vooruit.
Ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoelt maar anderen misschien niet. Zou je dit even wat meer kunnen uitleggen?

weer aan de suplementen

Geplaatst: zo jun 26, 2011 7:30 am
door 28martine
Willie vroeg me of ik het anders wilde formuleren wat er gebeurde nadat ik was gestopt met alle suplementen. Ik werd vatbaarder, herstelde lastig na activiteiten en ging achteruit qua conditie. Ook had ik meer last van steken op de borst. Deze klachten had ik niet als ik de suplementen nam. Dus ik ben weer begonnen en na zo'n twee weken later begin ik het verschil al te merken.

Geplaatst: zo jun 26, 2011 9:55 am
door Willy
Dat is geweldig om te horen!!

Van een CRT-D is bekend dat hij harfalen kan verminderen. Het werkt wel alleen voor bepaalde situaties. Dus niet iedereen krijgt een CRT-D omdat een cardioloog weet dat het niet altijd werkt.

Jij had wel precies de condities die nodig zijn om een CRT-D genezend te laten werken. Dus ik denk dat het hier een samenspel is geweest

1. de CRT-D

2. de geneesmiddelen die werden toegepast

3. en de supplementen om meer bio energie te maken

Punt (3) heb je net als Rob getoetst door met supplementen te stoppen en te ervaren dat het dan slechter gaat. Je bent een heldin dat je het stoppen aangedurfd hebt

Rob heeft 7 maanden gestopt en ging snel achteruit, zie zijn verhaal hier

viewtopic.php?t=11363

(niet voor iedereen toegankelijk)