Hoge Bloeddruk

Je kan je via dit forum aan de anderen voorstellen en discusieren over hart en vaatziekten.
Plaats reactie
Rosetrea
Nieuw in dit forum
Berichten: 4
Lid geworden op: zo jan 23, 2011 6:10 pm

Hoge Bloeddruk

Bericht door Rosetrea » ma jan 24, 2011 11:49 am

Goedemorgen
Ik ben een vrouw van 45 jr. In mei 2010 is veel te hoog bloeddruk bij me gemeten. Ik had een bloeddruk van 260-160 . In het ziekenhuis terecht gekomen waar ook bleek dat ik flinke bloedarmoede had. Veel problemen met mijn ogen en mijn hoofd sindsdien. Is niet mijn beste jaar geweest. Heb sinds een half jaar veel bloedingen in mijn oog waardoor ik erg slecht blijf zien. De oogarts lasert dit elke twee weken. Wat nog niet heeft geholpen want ik blijf telkens nieuwe bloedingen krijgen.
Ik heb besloten het vanaf nu op de natuurlijke manier aan te gaan pakken. En ga stoppen met de medicatie, nav de medicatie ben ik 20 kg aangekomen. Ik ben begonnen met kruiden en dan hoop en verwacht ik het goed te gaan krijgen.
Ik was eigenlijk benieuwd of er meer mensen waren met soortgelijke klachten.
Met vriendelijke groet,

Corrij (therapeut)
Verslaafd aan het forum
Berichten: 3948
Lid geworden op: do mei 19, 2005 10:46 pm
Contacteer:

Bericht door Corrij (therapeut) » ma jan 24, 2011 6:23 pm

Hallo,

Is er een oorzaak gevonden voor deze hoge bloeddruk?
Welke medicatie had je?

groetjes,
Corrij
Those who do not have enough time for good health,
will not have good health for enough time.

Rosetrea
Nieuw in dit forum
Berichten: 4
Lid geworden op: zo jan 23, 2011 6:10 pm

Bericht door Rosetrea » do jan 27, 2011 11:50 am

Er is veel onderzoek gedaan de eerste week dat ik in het ziekenhuis lag. Maar er is niet echt iets duidelijk uit gekomen. Ze denken dat het in mijn bijnieren het probleem waren, maar zijn niet zeker.
Medicijnen: spirix plastabletten
exforge
metoprolol
simvastatine
neferix


groetjes,

Corrij (therapeut)
Verslaafd aan het forum
Berichten: 3948
Lid geworden op: do mei 19, 2005 10:46 pm
Contacteer:

Bericht door Corrij (therapeut) » do jan 27, 2011 9:51 pm

Hallo Rosetrea,

Even over jouw medicatie,

Wees extra voorzichtig met Exforge

*als u ziek bent geweest (overgeven of diarree).
*als u diuretica inneemt (een soort geneesmiddel dat ook “plaspil” wordt genoemd en dat de door u geproduceerde hoeveelheid urine verhoogt).
*als u andere geneesmiddelen of stoffen inneemt die het kaliumgehalte in uw bloed verhogen (bv. bepaalde diuretica, kaliumsupplementen of zoutvervangingsmiddelen die kalium bevatten).
*als u lever- of nieraandoeningen heeft.
*als u een aandoening heeft van de bijnier, ook “primair hyperaldosteronisme” genoemd.
*als u te maken heeft gehad met hartfalen.
*als uw arts u verteld heeft dat u een vernauwing heeft van uw hartkleppen (“aorta of mitralis stenose”)
of dat de dikte van uw hartspier abnormaal is (“obstructieve hypertrophische cardiomyopathie” genoemd).

Metoprolol behoort tot de bètablokkers. Het verlaagt de bloeddruk, vertraagt de hartslag en vermindert de zuurstofbehoefte van het hart.

Bètablokkers vertragen de hartslag zodat het hart rustiger pompt. Ze verwijden ook de bloedvaten. Hierdoor daalt de bloeddruk en is er minder kans op een beroerte. Bij hoge bloeddruk schrijven artsen bètablokkers meestal voor in combinatie met andere medicijnen, zoals plastabletten.

Neferix ken ik niet, kan je mij uitleggen waarom je deze neemt?

Spirix is spironolacton een kaliumbesparend plasmiddel, en hier moet je dus mee uitkijken als je exforge neemt.

Simvastatine, is dit preventief voorgeschreven of heb je last van verhoogd cholesterol?

Wordt er nog meer onderzoek gedaan naar de bijnieren?
De bijnieren produceren o.a. adrenaline en adrenaline zet het hart aan om sterker en sneller te kloppen en verhoogt de bloeddruk.Deze reaktie wordt opgeroepen door bv stress.Wanneer de stress situatie over is vermindert de adrenaline produktie en reageert het lichaam weer normaal.Blijft de stress aanwezig dan blijft het lichaam klaar om te handelen en kan dat leiden tot hoge bloeddruk.

De bijnier produceert een aantal hormonen waaronder aldosteron.Aldosteron zorgt voor het vasthouden van vocht in het lichaam,het is het belangrijkste hormoon van deze groep(water en zouthormonen) dat laat de nieren weten dat er minder zout via de urine moet worden uitgescheiden.Zout bepaalt de hoeveelheid bloed die circuleert,wat weer invloed heeft op de pompfunctie van het hart.Als er veel zout verloren gaat staat het lichaam ook veel water af,waardoor de druk en het volume van het bloed verminderen,waardoor het hart meer moeite heeft met het bloed door het lichaam te pompen.

De bijnieren kunnen dus heel goed een oorzaak zijn van hoge bloeddruk.
Misschien kunnen ze je door verwijzen naar een endocrinoloog, endocrinologie is het vakgebied van de geneeskunde, dat zich bezig houdt met de chemische boodschappers van het lichaam, de hormonen, en de stofwisseling. Een endocrinoloog onderzoekt en begeleidt patienten met complexe hormoon aandoeningen en stofwisselingsziekten, zoals diabetes mellitus, schildklierafwijkingen, metabole botziekten, hypofyse en bijnierproblemen, groei en geslachtsklieraandoeningen, vetstofwisselings- en voedingsproblemen, en (aangeboren) stofwisselingsstoornissen.

Een endocrinoloog is een specialist met als beroepsgebied de endocriene klieren en hormonen (scheikundige boodschappers). We bespreken de belangrijkste klieren en tonen hun belang aan voor de vitale functies. De vraag of de hormonen eventueel vervangbaar zijn, en dit zonder noemenswaardige risico’s, krijgt hier haar plaats.

Het domein van de endocrinoloog heeft vooral betrekking op de werking en stoornissen van de hypofyse, de schildklier, de bijschildklier, de pancreas en de bijnieren. Ook de werking van de geslachtsklieren (puberteit, vruchtbaarheid, menopauze, osteoporose…) en problemen met cholesterol en voeding behoren tot zijn vakgebied.

groetjes,
Corrij
Those who do not have enough time for good health,
will not have good health for enough time.

Rosetrea
Nieuw in dit forum
Berichten: 4
Lid geworden op: zo jan 23, 2011 6:10 pm

Bericht door Rosetrea » vr jan 28, 2011 6:52 pm

Dank je wel, Corrij

Ik loop hier tegen de artsen aan, ze vertellen niet super veel. Sinds we hier wonen was ik veel afgevallen, gedurende 4 jaar, en voelde me daar prima bij. Nadat ik de medicijnen kreeg, kwam ik giga vlug aan en dan spreek ik over 15-20 kg. Volgens de artsen eet ik verkeerd, ik eet hetzelfde als voor die tijd en van niks teveel, daar ik veel snoep ed hier niet lekker vindt. Dus de jaren daarvoor viel ik ervan af en nu zou ik opeens aankomen van het eten, dat kan niet. Dat moeten de medicijnen zijn, maar ik loop tegen een muur aan van koppigheid en inflexibele mensen. Zeer jammer, daar ik al 45 jr in dit lijf woon en dus beter weet dan zij hoe het reageert. Omdat er volgens hen geen vocht in mijn enkels zit, kan het geen vocht zijn wat ik vasthoud en ik slikte dus spirix, dus je begrijpt een heleboel frustraties zo ondertussen.
De niferix slikte ik voor de bloedarmoede, op een gegeven ogenblik heb ik Nederland een meer natuurlijkere vorm tablet gekocht, die ik tijdelijk ben gaan innemen.
Ik ben nu aan de kruidenpreparaten begonnen, heb het gevoel dat ze aanslaan. En ben nu eerst gestopt met 1 tablet, onderwijl hou ik mijn bloeddruk in de gaten. Wil niet dat mijn ogen weer verder beschadigt worden.

Corrij (therapeut)
Verslaafd aan het forum
Berichten: 3948
Lid geworden op: do mei 19, 2005 10:46 pm
Contacteer:

Bericht door Corrij (therapeut) » vr jan 28, 2011 9:44 pm

Hallo Rosetrea,

Ik ben het met je eens dat bij precies dezelfde eetgewoonten iemand niet ineens zoveel kan aankomen. En als iemand dan ineens zoveel aankomt als deze met medicatie begint dan zou ook ik daar de oorzaak zoeken.
Alleen veroorzaken deze medicatie op zich geen gewichts toename, het is geen gemakkelijke puzzel hoor :D
Het enige wat ik kan bedenken is de simvastatine,
Hebben statines een invloed op het gewicht en BMI van de patiënt.


We weten dat overgewicht een belangrijke risicofactor is voor allerlei ziektes waaronder ook cardiovasculaire aandoeningen. Een verhoogde BMI correleert met een verminderde levensverwachting! We weten ondertussen allemaal hoe interessant statines zijn in de reductie van cardiovasculaire risico's. Zonder een juist antwoord te kennen op de gestelde vraag weten we dus reeds dat deze hypothetische bijwerking geen contra-indicatie vormt voor het gebruik van statines want daarvoor zijn de klinische studies te overtuigend. We noteren verder nog de sterke correlatie tussen BMI en de waist-to-hip ratio.


Het andere deel van de vraag is natuurlijk of het “mogelijk” is dat statines gewichtsverhoging veroorzaken. De Belgische bijsluiters van simvastatine (Zocor®) en rosuvastatine (Crestor®) vermelden die bijwerking niet, de bijsluiter van Lipitor® wel (“soms”). We vonden ėėn abstract terug die een dergelijk effect beschrijft met simvastatine maar niet met atorvastatine (Lipitor®). Geruststellend is dat studies bij kinderen, waar gewicht (BMI) heel nauwkeurig gevolgd werd, geen significante verschillen aan het licht bracht. Negatief is dan weer dat een recente meta-analyse duidelijk heeft aangetoond dat gebruik van statines gepaard gaat met een kleine verhoging van het voorkomen van diabetes (zonder dat deze gegevens de indicatiestelling veranderen!).



Welke kruiden neem je nu?
Ben je met alle medicatie gestopt?
Ben benieuwd of je nu ook gaat afvallen, hou je bloeddruk wel goed in de gaten.
Heb je zelf een bloeddrukmeter?

Woon je in nederland?

groetjes,
Corrij
Those who do not have enough time for good health,
will not have good health for enough time.

Rosetrea
Nieuw in dit forum
Berichten: 4
Lid geworden op: zo jan 23, 2011 6:10 pm

Bericht door Rosetrea » vr jan 28, 2011 9:56 pm

Bij exforge en bij metoprolol staat als bijwerking oedeem mogelijk. En ik heb op andere fora ook gelezen dat mensen veel en snel aankomen na gebruik van metoprolol.
Ik ben gestopt met bijna alles, neem alleen de exforge nog. Ik hou alles goed in de gaten. Ik neem maretak voor de bloeddruk in. Ogentroost voor mijn ogen. Berk voor het vocht en st. janskruid om alles te reinigen. Verder nog verschillende theetjes voor hart en nieren.
Ik woon in Noorwegen.

Plaats reactie