Pagina 3 van 3

Geplaatst: di okt 13, 2009 8:13 pm
door Corrij (therapeut)
Hoi Stef,

Geen van beiden, het komt puur door de alcohol :wink:

Alcohol bevat veel calorieën en is daarom een van de meest onderschatte dikmakers in onze voeding, 1 gram alcohol bevat maarliefst 7 Kcal terwijl koolhydraten slechts 4 calorieën per gram leveren. Om een voorbeeld te geven: een glas wijn levert ongeveer 100 calorieën, daar moeten een gemiddeld persoon al een 3,5 kilometer voor joggen om die calorieën weer kwijt te geraken. Alcohol levert bovendien “lege calorieën”, lege calorieën worden door voedingstoffen geleverd die bijna geen andere voedingstoffen bevatten dan calorieën, deze dragen dus niet bij tot een gezonde voeding en zijn daarom overbodig omdat we in onze westerse wereld al een teveel aan calorieën tot ons nemen. De calorieën uit alcohol hebben de neiging om zich om te zetten tot buikvet, vandaar de beruchte bierbuik. Als dit alles nog niet erg genoeg is zorg alcohol ook nog eens voor een vertraagde afbraak van vetten uit voeding, ons lichaam zal dus meer vet gaan opslaan en dus verdikken.

groetjes,
Corrij